John Doggett

John Doggett ügynök a nyolcadik évadtól vált a sorozat részévé, amikor Kersh igazgató megbízta Fox Mulder megtalálásával, miután a különleges ügynököt elrabolták az idegenek.  A nyomozás azonban csak látszat volt, az igazgató megtiltotta Skinner aligazgatónak és Scully ügynöknek, hogy bármit eláruljanak Mulder elrablásáról. Doggett mégis Fox nyomába eredt, azonban képtelen volt előkeríteni az ügynököt. Ezt követően Kersh az X-aktákhoz osztotta be, mint Dana Scully társa.

Doggett, mielőtt az FBI kötelékeibe lépett az Amerikai Haditengerészetnél szolgált, 1982 és 1983 között Libanonban volt békefenntartó, majd belépett a new yorki rendőrséghez.
Az X-aktáknál Scully társaként folytatták a paranormális tevékenységek utáni nyomozásokat, majd Doggett megígérte Danának, hogy segít neki megtalálni korábbi társát, amiről Skinner aligazgató is biztosítja Danát. Miután Fox előkerül, súlyosan fertőzve egy földönkívüli vírussal, Kersh igazgató elő akarja léptetni John-t és eltávolítani az X-akták mellől, azonban miután Mulder felépül, Kersh visszautasítja visszatérési kérelmét. A nyolcadik évad 18. részében a „Mostantól Te vagy itt a főnök” kíséretében Mulder otthagyja Doggettet az irodában és civilként segíti tovább Dana és Doggett munkáját.

Forrás:
http://hu.wikipedia.org/wiki/X-akt%C3%A1k

Reklámok